no one like you

‘No one LIKE you’ is een lab waar het leven wordt getransformeerd naar kunst.

Iedereen is continue online om verhalen te delen en zichzelf in beeld te brengen. Zichtbaar zijn is een primaire levensbehoefte, iedereen wil gezien worden, oprechte belangstelling en veel likes krijgen. Er is niemand zoals jij! Van ons krijg je de aandacht die je verdient. In dit project wordt live kunst gemaakt, het publiek kan daar getuige van zijn. De bezoeker vult een formulier met vragen in, dit persoonlijke profiel wordt door ons vertaald, in 15 minuten, in een beeld, tekening of object. Klaar terwijl de klant wacht en kijkt wat de kunstenaars in hun werkplaats doen.

In de maatschappij wordt de waarde van kunst ter discussie gesteld en wordt kunst weggezet als linkse hobby of nutteloos, onbegrepen en vreemd en daarom niet relevant. De waardering en erkenning voor de kunstenaar, ook in geld uitgedrukt, is daardoor minimaal geworden.
Hier wordt een kunstwerk op maat geproduceerd, wat een impact heeft op de ontvanger. Dit laat zien hoe relevant kunst is; tijd en aandacht zijn schaarse goederen, maar heel belangrijk en waardevol. Het is vervolgens aan de klant om te bepalen hoeveel hij dit kunstwerk waard vindt. Hierdoor wordt hij/zij geconfronteerd met zijn eigen ideeën en (voor)oordelen over kunst en kunstenaars.

Afbeeldingen van tientallen geweldige kunstwerken, alle gemaakt in 15 minuten, te zien op: Instagram Kunstenaarscollectief Sound of Silence
Voor de uitvoering van dit project ontvingen wij een subsidie van de Kunstraad Groningen.