collages

collage
tekeningen paper art collage
Meer collages >>

Ik maak de collages van mijn eigen oude tekeningen. De oude tekeningen zijn op elkaar geplakt en weer afgesneden, waardoor lagen zichtbaar worden, als lagen van een afgegraven terp of groeve. De lagen geven een tijd aan; de stapeling en hergebruik van tekeningen, zelfs mijn eigen geschiedenis als kunstenaar wordt hierin gecomprimeerd weergegeven. De tijd is een ruimte, net als het landschap.

2022 Galerie Alta Bosca

2021  CODA PaperArt, Apeldoorn

tekeningen

tekeningen
tekeningen
Meer tekeningen >>

Houtskool, inkt en potlood zijn de materialen die ik in mijn tekeningen gebruik. Werken in zwartwit maakt het werk abstracter en kernachtiger. In dit proces is het werk meer verstild geworden. De aandacht is van buiten naar binnen gegaan, van landschappelijke naar een innerlijke ruimte, vormgegeven in een eigen beeldtaal, gebruikmakend van structuren uit de natuur. Het experiment krijgt ruimte in mijn werk; bijvoorbeeld door te tekenen met gras en takken.

dagdelen

tekeningen
papiersculptuur
DagDelen op Instagram>>

Maak een bladzij uit je leven, een beeldende meditatie. Neem een moment rust en sta stil bij jezelf en alles om je heen. Geef aandacht, verwonder je, hou vol, deel je dag.

De teruggestuurde pagina’s verwerk ik in een nieuw kunstwerk om een tastbaar en gedeeld moment van onverdeelde aandacht voor het leven te maken.

2022 Solo expositie: Museum Klooster Ter Apel

getijdenboek

tekeningen
getijdenboek
Beeldend getijdenboek >>

Geïllustreerde getijdenboeken waren heel populair in de late Middeleeuwen. Hoe zou deze meditatie er in 2020 uit kunnen zien, vroeg ik mij af, hoe vind je een moment stilte? Ik heb een beeldende interpretatie van een getijdenboek gemaakt.

Van de originele tekeningen in deze serie heb ik een boek gemaakt, met een perkamenten omslag in een middeleeuwse techniek*, met hoogwaardige afdrukken van de tekeningen, in een oplage van 5. Aangekocht door de Koninklijke Bibliotheek Den Haag.

*met dank aan boekbinder Wytze Fopma