de stilte is een lofzang

Blijf even in deze tuin. Zie wie je bent. Luister naar de stilte. Wat je hoort is meer dan woorden. De stilte is een lofzang.
Dit kunstwerk is een plek voor aandacht. In een digitale economie is aandacht het kostbaarste goed. Door apparaten uit te zetten, herwinnen we onze eigen tijd en zijn we weer een analoog mens. Ik gebruik de symboliek van de tuin; uitgaande van de symboliek van de omsloten Middeleeuwse kloostertuin als toevluchtsoord en heiligdom.

Geborduurde planten, ornamenten en abstracties op transparant doek, dat straling tegenhoudt.

Deze installatie is te zien geweest op het Graceland Festival en tijdens Monnikenwerk 2023.
Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vermeulen Brauckman Stichting.

like art

projecten en installaties

Like Art maakt kunst over jou of voor je geliefden: aandacht wordt tastbaar. Het kunstwerk dat je besteld is uniek en wordt helemaal op de persoon afgestemd; de kunstenaars vertalen jouw verhaal in een beeld, tekening of collage. Like Art is een online variant van het project ‘No one like you’, dat op verschillende plekken ook fysiek wordt uitgevoerd.

Instagram Like Art 

Met subsidie Van het Snelloket, Kunstraad Groningen.kunstraad

dagdelen

projecten en installaties

Hoe vind je een moment van stilte en bezinning?

Ik vond inspiratie in Middeleeuwse getijdenboeken en deel deze ervaring in een interactief kunstproject. Maak een bladzij van je leven, en word daarmee onderdeel van een groter geheel.  Pagina’s van deelnemers vind je op Instagram Paginadagdelen.

In 2022 is in Museum Klooster ter Apel een tentoonstelling van het project.

Voor dit project heb ik subsidie gekregen vanuit het Incidentenbudget van de Kunstraad Groningen.kunstraad

monnikenwerk

Monnikenwerk is een kunstproject en route langs middeleeuwse kerken in Groningen en Friesland. In de stille ruimte van een middeleeuwse kerk werken kunstenaars aan hun monnikenwerk – kunst, die soms raakt aan iets dat groter is dan wij. Aan het einde van de werkdag zijn bezoekers welkom om kerk en kunst te ervaren.

2023 De stilte is een lofzang, met subsidie van Brauckman Vermeulen Stichting
4-8-23 artikel in Trouw
31-7-23 artikel in ND

2021 DagDelen, met subsidie van Kunstraad Groningen
17-8-21 artikel in Nederlands Dagblad

2020 beeldend getijdenboek
1-8-20 artikel in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant

2019 rommelige randen
17-8-19 artikel in Nederlands Dagblad

wereldkapel

Op Graceland festival 2022 hebben we de installatie Wereldkapel gemaakt; een zelfgebouwde kapel van wilgentakken. Wat is jouw boodschap aan de aarde?
In deze kapel kun je trouwen met de aarde, in deze performance wordt een nieuwe verbinding gemaakt tussen de mens en de aarde.

Graceland Festival
i.s.m. Ben Jansen en Rikko Voorberg

Artikel ND 15-8-22

sos

projecten en installaties

Het kunstenaarscollectief Sound of Silence bestaat uit kunstenaars uit verschillende disciplines. We maken installaties op locatie, waar we met onze beelden een ruimte creëren die de bezoeker van de ene in de andere ervaring brengt. Zo blijft zowel de waarnemer als de kunstenaar betrokken bij het zoeken naar onvermoede, betekenisvolle verbindingen.

De afgelopen jaren hebben we verschillende projecten gerealiseerd en o.a. op Noorderzon (Groningen) uitgevoerd.