wereldkapel

Op Graceland festival 2022 hebben we de installatie ‘ Wereldkapel ‘ gemaakt; een kapel van wilgentakken. Een plek waar een connectie wordt gemaakt met de wereld waar je op leeft. Wat is jouw boodschap aan de aarde? De bezoeker schrijft een antwoord op een strook stof en weeft die door de takken van de hut. Zo ontstaat een veelkleurig, veelstemmig bouwsel.
Deze kapel is ook een trouwlocatie; in een performance wordt een trouwbelofte gedaan door de deelnemer, er wordt een kaart met handtekening van de aarde gegeven en een trouwfoto gemaakt.

i.s.m. Ben Jansen en Rikko Voorberg

” Beloof je om van de aarde te houden en die te koesteren voor haar te zorgen zoals zij voor jou zorgt met voedsel water en warmte. Beloof je ruimte te maken voor de uitbundigheid van de natuur, de veelkleurigheid in de wereld te bewonderen en de aarde te beschermen. Beloof je naar haar te luisteren als ze fluistert met de wind door de bladeren, als ze spreekt door de vogels en de dieren. Beloof je samen te leven en alles te delen met alles op en in de wereld.

Wat is daarop je antwoord?”   “Ja!”  “Je mag de aarde kussen”

opbouw